Bikini body

Naarmate je ouder wordt komen er momenten in het leven waarin je je realiseert dat je meer van de dingen had moeten genieten toen je ze nog had. Je onbezorgde jeugd. De middagdutjes die je je nog kon veroorloven toen je de blits maakte in de peuterspeelzaal. De zomervakanties die ellenlang duurde omdat je je dood verveelde. De permanente bikini body die je had in de tweede klas. Ongeacht het seizoen, je zag er nooit uit als een walrus in een bikini. Terugdenkend aan mijn jonge jaren begin ik mij steeds vaker achter de oren te krabben waarom ik mij in mijn tienerjaren in vredesnaam te onzeker voelde om in een bikini te lopen. Want laten we eerlijk zijn, het is in de loop der jaren niet beter geworden met het bikini proof lijf wat ik ooit bezat. Steeds vaker verpest het kantoorbuikje mijn nauwsluitend zittende jurken en steeds vaker betrap ik mijzelf op het inhouden van de extra rondingen op het moment dat er een foto gemaakt moet worden. Want als vrouw wil je niet gecomplimenteerd worden met de zwangerschap van je eerste als je helemaal geen eerste verwacht.

Het ellendige leven van volwassen worden heeft mij nooit voorbereid op het dankbaar zijn voor iets wat ik had. Als ik het over kon doen zou ik mijn lijf volledig uitbuiten. Dan zou ik alleen maar topcrops met gescheurde spijker shorts dragen. Ik zou in mijn fel gekleurde bikini flaneren op de boulevard van Scheveningen en ijsjes eten tot ik er misselijk van word. Ik zou elke dag ontbijten met friet en mayo en lunchen met een broodje kroket. Maar toen wist ik nog niet dat tijden zouden veranderen. Dat het strakke lichaam dat ooit van mij was niet eeuwig zou duren. Dat brood mijn ergste vijand zou worden. Dat er een dag komt waarbij ik overgeleverd ben aan overpriced vogelvoer gegoten in een hippe naam die ik niet uit kan spreken. Dat er tijden zullen komen dat ik tijdens wekelijkse squats alleen maar aan de buckets van de KFC kan denken. Daarom heb ik mijzelf plechtig beloofd om nog alleen maar bleekselderij en komkommers te eten. Zodat ik tegen de tijd dat het zomer is, de Coolcat met geheven hoofd binnen kan lopen om alle korte broeken te kopen die buiten de goedkeuring van mijn moeder zullen vallen. Summer I am ready for ya!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s