Must visit: World Press Photo 2016 Amsterdam

Mocht je nog op zoek zijn naar een leuke locatie om je Tinderdate mee naar toe te nemen, dan kan ik zeker de World Press Photo 2016 in Amsterdam aanraden. In het geval dat jouw Willem in het echt meer weg heeft van een karakter uit ‘Lord of the Rings’ dan de ‘James Bond’ die jij je voorgesteld had, dan kun je in no time je toevlucht bij de nabije H&M zoeken.

Naast de indrukwekkende foto’s zijn er ook confronterende en pijnlijke docu’s te zien.

Erg leuk vond ik de tentoonstelling van Jeroen Swolfs (Freatured foto van deze blog). Hij reisde naar 200 landen en fotografeerde de straten van ieder land zonder nuance. Voor mij als reisfanaat erg tof om te zien.

Uit de hele tentoonstelling maakte de docu ‘Break in’ het meest indruk op mij. Fotograaf Mikel Aristregi reist af naar Cambodia om het dagelijks leven van straatkinderen in de hoofdstad vast te leggen. Je maakt kennis met een elf jarige jongen die lijm snuift. Dezelfde jongen wordt door de fotograaf negen jaar later weer opgezocht en geïnterviewd. Het was hartverscheurend om te zien hoe een generatie geconcumeerd wordt door drugs. Aangezien ik zo soft als een zachtgekookt eitje ben, kon ik de docu niet bekijken zonder een paar keer weg te draaien. Erg heftig, maar prachtig en helaas de waarheid.

Hieronder de beoordeling van de jury van Break in. De trailer is veel mooier en hier te vinden.

Jury members discuss Break In from World Press Photo on Vimeo.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s