Mijn girl crush: Trumps vrouw, Melania

Er zijn heel wat mensen op deze aardkloof die ik als voorbeeldfiguren zie. Mensen naar wie ik op kijk, omdat zij iets bereikt hebben. Of omdat zij een bepaalde talent hebben die ik niet heb of zou willen hebben. Bijvoorbeeld Taylor Swift. Niet alleen een succesvolle artiest, ook professioneel leugenaar met een jaloersmakende girl squad. Maar ook mensen zoals Rosalind Franklin, de moeder van het DNA behoort tot de lijst van de power vrouwen die ik bewonder. Een buitengewoon intelligente vrouw die vecht voor haar dromen om wetenschapper te worden in een tijd waarbij papa liever heeft dat je als vrouw je man bij staat en het huishouden als een onderdanig kolonel runt. Dat soort vrouwen zijn mijn girl crush. Ik kan daar helemaal wild en enthousiast van worden.

Tot vanochtend besefte ik niet dat wij ook een hedendaagse Rosalind hadden. Eentje die zelfs iets beter bij mij past, want ik ben niet zo goed met cijfers. Ik ben meer van de woorden en zinnetjes bestuderen. Het slaapzand nog half uit mijn ogen wrijvend dacht ik, move over Rosalind, Melania is nu mijn nieuwe girl crush. Rosalind, kan wel één van de belangrijkste bijdrage geleverd hebben in de wetenschap, maar Melania laat tenminste niet de kaas van haar brood eten door twee andere collega’s. Nee, het wiel hoeft niet nog een keer uitgevonden worden als deze in 2008 al prima in orde was.

Daarnaast vind ik het een mooie gedachte dat zij in tegenstelling tot Rosalind naar de wijze woorden van haar ouders heeft geluisterd en hard heeft gewerkt voor wat zij wil in het leven. Ik kan je uit eigen ervaring vertellen dat de juiste man met de juiste bankrekening vinden nog geen makkelijke klus is. Daar heb je doorzettingsvermogen, ambitie, botox en veel seks voor nodig.

Zelf zou ik niet voor de pofmouwen gekozen hebben maar dat onschuldige wit met het gebruinde Saint-Tropez kleurtje zijn wel echt mijn ding. Daar waar veel mensen zich stoorden aan haar accent en de vermeende gekopieerde teksten, had ik enkel nog oog voor haar mooie volumineuze lokken en perfect zittende highlighter. Zou dat het werk van Anastasia zijn? Daarnaast deed ze mij aan mijzelf denken in mijn jongere jaren. Toen ik nog de basisschool hoofdsteden van Europese landen moest stampen. Dat viel niet mee. Daar dacht ik ook niet bij na. Het was gewoon stampen tot je een ons woog en herhalen op het moment suprême. Gelukkig heeft Melania een jaar de tijd gehad om deze speech te stampen, want ze deed het voortreffelijk. Uitdrukkingsloos, met accent, perfect gekapt en naast haar intelligente en welvarende vent. Kunnen singles en armoedzaaiers als ik alleen maar van dromen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s