Nieuwe seafood hotspot in Rotterdam: The Fish Market

Rotterdam is een seafood bar rijker! Drie weken terug opende The Fish Market haar deuren in Rotterdam en uiteraard moest The Pink Suitcase een kijkje en een hapje wagen. Je eet hier seafood in een fris en industrieel interieur. Helemaal hip en van nu. Lichte kleuren, mooi tegelwerk en de marmeren tafel maken het geheel très chique. Ik als sucker for anything marble kon uiteraard mijn geluk niet op bij het zien van de marmeren tafels, dus de avond startte al goed.

We kozen een plekje bij het raam aan de ronde tafel. Groot genoeg voor de fruit de mer, vongole en scheermesjes. Laatste twee waren warme gerechten en de fruit de mer koud. Na een blik bij de buren, die een twee persoons plateau hadden, besloten wij voor een eenpersoons plateau te gaan. Dat bleek een goede keuze, want het was meer dan genoeg. Zoom vooral in op de foto’s en tel de schelpjes als je precies wilt weten wat zo’n plateau te bieden heeft. Maar in het kort vond ik het assortiment en de porties goed in balans. De salade lekker, maar een tikje te zout. Een aantal van de schelpjes was jammer genoeg ook niet heel vers met een vreemde nasmaak. Erg jammer. De warme vongole waren wel heel lekker en precies goed gegaard. Wijntjes die wij bij het eten kozen waren een picpoul en een fruitige volle chardonnay.

We sloten af met een volle port en crème brulee. Niet heel origineel, maar de crème brullee blijft toch een beetje mijn all time favorite onder de desserts. Toetje was mooi opgemaakt en smaakte erg goed. De rode vruchten mix was royaal en een frisse afwisseling op het bolletje vanille ijs en de zoete crème brulee.

Al met al heb ik erg lekker gegeten. Prijs en kwaliteit verhoudingen waren heel prima. Helaas vond ik de bediening, ondanks de vriendelijkheid en inzet erg tegen vallen. Bij het bestellen van het tweede glas wijn kwamen er letterlijk 5 mensen vragen of wij nog wat wilde drinken en of het wijntje al geserveerd werd. Toen de picpoul bij poging 6 eindelijk op tafel stond was de seafood inmiddels op. Ook kregen we in plaats van de port een cherry en stonden er fouten op de bon.

Erg jammer en zeker een verbeter punt aangezien het eten goed smaakt en de prijs kwaliteit verhoudingen erg goed zijn. Toch zou ik zeker vaker terug komen voor een hapje bij The Fish Market. De goede prijs kwaliteit verhouding en locatie geven de doorslag. De slordigheden in de bediening wijd ik aan de zenuwen bij het openen van een nieuw restaurant.

Hoe oogstrelend vond ik het interieur?:8 (dankzij de marble tables)
Hoe happy werd ik van de bediening?: 4.5 (vriendelijk, maar niet professioneel)
Hoe was de smaaksensatie?: 7.5 (als alle schelpen vers waren was het een 8 geweest)
Was het mijn zuurverdiende geld waar?: 7

Processed with VSCO
Processed with VSCO
Processed with VSCO
Processed with VSCO
Processed with VSCO
Processed with VSCO

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s