Fuckboys in de evolutie

 

Als ik in mijn vrije tijd het internet afstruin leer ik weer allerlei nieuwe termen die je al snel ontgaan als fossiele dertiger. Het internet maakt dan meer plaats voor werk, kantoordagen, het huishouden en andere saaie zaken die je leven domineren. Maar niet op deze dinsdag middag tijdens de lunch. Scrollend door mijn Instagram kwam ik de zoveelste grap tegen over ‘fuckboys’: Een rottig exemplaar van het mannelijk geslacht waar je een onbeantwoorde obsessie voor ontwikkeld, omdat ze zo fout zijn maar o zo lekker. Eentje die je doet denken aan je nostalgische fantasieën met Nick Carter. Maar dan in een stouter sausje. Onbereikbaar en alleen beschikbaar voor een horizontale quickie. 

Als ik het internet moest geloven treft elk meisje in haar leven een keer een fuckboy. Sommigen eenmalig, anderen meerdere keren. Om het af te leren. Na het begrip goed bestudeerd te hebben kwam ik tot de conclusie dat de term fuckboy misleidend is. Omdat het woord suggereert dat het jonge mannen zijn die nog niet volwassen zijn. Het soort kerels met een mooi afgetraind lijf dat verfraaid  is met kunstzinnige permanente inktpatronen. Het type dat sexy rookt, nog een volle haardos heeft en op instagram pronkt in zijn witte Calvin Klein boxershort. Maar niets is minder waar.

De fuckboy kan ook een fuckman zijn. Een fenomeen wat de hele term alleen maar ingewikkelder maakt. Want je verwacht een jongeman met bindingsangst. Eentje die nog van zijn wilde haren af moet omdat hij net het mooie leven in stapt en zowaar heeft ontdekt dat meisjes niet vies zijn. Het type dat via Instagram verkering kan regelen met nog 34 andere meisjes. 

Maar niets is waar. De fuckboy is ook in een senior exemplaar te verkrijgen. Eentje die de volwassen leeftijd al een aantal decennia achter zich heeft. De fuckboy kan ook in de vorm verschijnen van een hoog opgeleide aantrekkelijke man die er een mooie carriere op na houdt en het zelf voor elkaar heeft. Hij heeft alles op een rijtje, draagt mooie horloges en ruikt altijd naar ‘Do-me-in-the-kitchen’. Hij heeft alles voor elkaar, behalve wat hij wil. Het type die door zijn doorgewinterde jaren heel goed weet hoe je het spel der verleiding speelt. Ondertussen denk jij dat je met de jaren wijzer bent geworden en heus niet verleid wordt door een volwassen baby met een onderontwikkeld emotionele huishouden. Je dacht dat je die fase van je leven al achter je had gelaten omdat je van je fouten hebt geleerd. 

Maar het overkomt je weer, 10 jaar later met een nog 10 jaar oudere fuckboy die de boel nog meer voor de gek houdt. Net als die ene keer toen je op je studentenkamer klaar zat voor de fuckboy die last minute besloot niet langs te wippen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s