Partij van de Sportschool

Nu ik druk in de weer ben om mijn voorkeur voor een politieke partij te bepalen ga ik steeds meer beseffen wat belangrijk is in mijn leven. Wat belangrijk is voor Nederland. De kernpunten van onze samenleving. De drijfveer achter onze demoncratie.

Echter, bij het bestuderen kwam ik geen enkele partij tegen die korting bij de sportschool op hun agenda had staan. Met name voor stelletjes. We hebben wel een partij voor dieren, maar voor verliefde mensen nee hoor, ho maar. Waar gaat dat heen met dit land. Eigen volk eerst jongens. Want mensen die verkering hebben verdienen meer dan wie dan ook die korting. Het is wetenschappelijk bewezen dat stelletjes in het eerste jaar gemiddeld 10 kilo aan komen. Tien kilo! Dus mijn standpunt kan je racistisch vinden aangezien ik hiermee onder andere singles, weduwnaren en gescheiden landgenoten benadeel, maar als Geert iets kan roepen en Denk bepaalde bevolkingsroepen de zielepiet wil toespelen, vind ik dat ook ik een ongefundeerde mening mag hebben. Overigens is mijn mening niet helemaal ongefundeerd. Want ik heb het zelf meegemaakt.

Daar waar ik vroeger (je weet wel, de goede oude tijd, toen alles anders was) de sportschool vijf maal per week bezocht, is het tegenwoordig nog maar een keer per maand. Tegenwoordig bezoek ik vooral mijn hoekbank in de geliefde armen van Neflix en Lays. Niet omdat ik lui ben geworden sinds ik iemand heb weten te strikken. Sporten is ook niet meer wat het was. In mijn studententijd had ik alle machines voor mijzelf. Dat was vijf jaar geleden. Tegenwoordig pikken al die zwetende sporters mijn machines in. Die denken dat de sportschool van hun is. Hoewel ik niet negatief wil doen, heb ik het vermoeden dat het komt door mijn uiterlijk. Omdat ik geen hippe sportkleding draag word ik buitengesloten. Als ik Nike had gedragen, hadden die walgelijk fitte mensen mij waarschijnlijk wel netjes hebben gevraagd of ik nog de legpress wilde doen, alvorens ik de drukbank betrad. Geloof mij, ik wil ze niet over één kam scheren, maar het is toch echt zo.

Om maar niet te spreken van de kluisjes. Die zijn altijd vol. Bij binnenkomst zie ik al een uitgeprint velletje vol=vol op de kluisjes staan. Dan zie ik van die huppelkutten staan die ieder een eigen kluisje willen hebben. Rot toch op naar je eigen huis denk ik dan. Je hoeft toch niet per persoon een eigen sporttas mee te nemen om te kunnen sporten. Denk ook effe aan je medemens denk ik dan. Niet om het een of ander, maar toevallig zijn het wel altijd van die fitgirls die dat doen. Beetje sporten in mooie pakjes van Nike en denken dat ze beter zijn dan de rest van ons. Moet niet gekker worden.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s