Date night avec mon amour

Als je met een Fransman de amour deelt moet je bereid zijn om veel romance te incasseren. Tous les jours. Een zware opgave aangezien ik zo geïntegreerd ben in dit broodnuchtere land dat enige vorm van romantiek mij vreemd is. Zelfs Disney kan mij niet meer redden. Mijn roze geest met glitters en regenbogen is geheel verpest door huwelijkse voorwaarden, gedeelde rekeningen en Excelsheets waar je duizelig van wordt.
Maar niet met deze Franse romanticus. Elke vrijdag hebben wij date night. Jaja, die term wordt in dit millennial gezin gehanteerd. Date night. Dat is een avondje voor elkaar. Jusque moi et mon amour. Dan drinken we wat, prikken ergens een chic vorkje waarna ik met hem de salsa tot in de vroege uurtjes dans. Om de vlammen in deze relatie brandend te houden wisselen wij deze wekelijkse traditie af met zo nu en dan wat anders.
Zo ook vorige week. Despacito blerde uit de boxen, ik schreeuwde mee op ‘bam bam’ en hij was de kaasplank aan het opmaken. Na drie wijntjes besloot ik romantisch voor hem te zingen. Omdat mijn generatie geheel verpest is door MTV kon ik alleen op deuntjes komen van Snoop Dogg, 50 cent, Biggie en sloot ik af met Work Work Work van Rihanna. Na mijn R&B geschreew wilde mijn wederhelft, lief dat hij is, ook een liedje voor mij zingen.
In tegenstelling tot mij, is mijn wederhelft daadwerkelijk fatsoenlijk en een ware romanticus. Dus kreeg ik de liefste serenade van ‘Can you feel the love tonight’. Live. Ik nam hem op terwijl hij mijn chardonnay in schonk. Niet alleen ziet mijn vent er très bien uit, hij kan ook wijn voor mij inschenken terwijl hij een chanson dropt uit mijn favoriete Disney film. Krijg je toch spontaan tranen van. Toen het vervolgens weer mijn beurt was om te zingen zette ik heel gepast in op Moulin Rouge.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s