Zeg, wanneer gaan jullie trouwen?

Ja hoor. Kan je de blog nog herinneren waarin ik had uitgelegd dat ik voor Aziatische begrippen bij oud vuil behoor? Dat er geen enkele hond meer naar mij zou kunnen kraaien. Nou, ik heb dus met alle moeite het eindelijk zo voor elkaar dat ik een liefde van mijn leven gevonden heb die mij kan uitstaan. Van mij kan houden. Ook als ik er uit zie als een dakloze exchange student.

Mijn zelfvertrouwen en eigenwaarde had ik net bij elkaar geschraapt. Yes! Dit is het! Ik hoor officieel bij de normale mensen. Ik mag er wezen omdat ik eindelijk bevestiging heb in de vorm van verkering.

Om mijn wederhelft kennis te laten maken met mijn cultuur neem ik hem zo nu en dan mee naar een Vietnamese aangelegenheid. Zo ook de tet viering, waar wij het jaar van de hond te vieren.

Dat had ik beter niet kunnen doen. Nadat we lekker gegeten hadden, want eten is er altijd in overvloed bij Vietnamese feestjes, dacht ik te kunnen ontspannen. Net toen ik reikte naar een laatste loempia hoorde ik in mijn rechter oor het onomkeerbare. ‘Lekker eten he?! Wanneer jullie gaan trouwen?’ Even hoopte ik dat mijn wederhelft inmiddels half doof was geworden van de oorverdovende karaoke deuntjes. Maar nee. Ik zag mijn date verbleken bij het woord trouwen. Zweetdruppels op zijn voorhoofd en angstige blikken in zijn ogen.

Bedankt chu (zo heten alle mannelijke kennissen in Vietnamese krijgen). Nu mag ik weer Tinder downloaden en doen alsof ik nog op de markt lig. Als die leuke oom niet had gevraagd wanneer we zouden trouwen zou die arme jongen misschien ooit nog een keer op zijn knieën gaan en mij gouden bergen van liefde hebben beloofd. We zouden trouwen in een chinees restaurant met 450 gasten waar ik de helft niet van ken. We zouden proosten bij elke tafel opdat ik goed gevulde enveloppen kom incasseren. We zouden luidkeels karaoke zingen dat niet aan te horen was. Allemaal dromen die nu in duigen vallen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s