Oma onderbroeken van de Hema

Laatst maakte een collega een compliment. Dat ik er goed uit zag en dat de jurk mij prachtig stond. Beleefd zei ik bedankt en liep terug naar mijn plek in onze flex werktuin. Je weet wel zo’n hippe werkplek waarbij iedereen elkaar hoort en stoort, omdat het concept van kamers zo passé is. Kennelijk was ik deze dinsdag on fire want toen ik voor de vierde keer naar de koffieautomaat liep moest ik weer een compliment incasseren. En dat maakte indruk. Want zowaar hebben twee mensen, in dit land waar complimenten voor slijmerij worden uitgemaakt, mij een compliment gegeven.

Mijn dank aan Escada was groot. De jurk was een rib uit mijn lijf, water en brood voor de rest van de maand als gevolg, maar dan heb je ook wat. Nadat de hele situatie tot mij doorgedrongen was besefte ik pas hoe goed ik met het compliment om ging. Want wij vrouwen worden altijd toch een beetje kriebelig van complimenten. Heel nerveus enzo. Maar nee, ik heb het moment goed afgehandeld. Ik werd niet rood of achterdochtig over de bedoelingen van het compliment. Ik keek mijn collega niet schichtig aan met ogen vol wantrouwen. Ik zei kort dank je en sloot de zin af met een glimlach.

Ik heb niet awkward verteld dat dat ook wel mocht voor een jurk ter waarde van mijn hyptheek. Of vertelt dat ik onder die fantastische jurk eigenlijk een grote vleeskleurige Hema onderbroek draag van 2 euro, niet heel sexy, maar die zitten zo lekker. Ook heb ik niet vermeld dat ik mijn haar gisteren al had moeten wassen omdat het toen al vet was, laat staan nu en om die reden extra verrast ben dat ik een compliment mag ontvangen in deze verschijning. Ik ging ook niet naarstig op zoek naar een tegen compliment als tegemoetkoming van het compliment dat mijn kant op kwam. Nee. Ik heb het als een zelfverzekerde volwassen persoon afgehandeld door het compliment te accepteren. Schouderklopje voor mij.

4 Comments Add yours

 1. jasnetteke says:

  Goed gedaan 🙂

  Liked by 1 person

  1. Hahaha dank je ;)!

   Liked by 1 person

 2. Zeny says:

  Hahaha nice! Nu wil ik eigenlijk wel een foto van die jurk zien hoor 😁 Ik word zelf ook steeds beter in het ontvangen van complimentjes, maar betrap mezelf er wel nog vaak genoeg op het geven van tegencomplimentjes (voor de balans ofzo) haha. Maar ik zeg nooit iets dat ik niet meen.

  Liked by 1 person

  1. Hahah ik zal het binnenkort posten :). Is een hele mooie zakelijke jurk maar eentje die niet te stijf is. Hahah echt he. Gewoon compliment ontvangen en lief lachen. Die tegencomplimenten zijn zo herkenbaar he hahah.

   Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s